lunes, 26 de marzo de 2007

XVII Duatló de Banyoles i Comarca

Victor del Corral i Núria Padrisa signen la victòria a la duatló de Banyoles

El duatleta de Polinyà (Vallès Occidental), Víctor del Corral, i la de Moià (Bages), Núria Padrisa, vencen a la duatló de Banyoles, disputada aquest diumenge. El circuit constava de dos trams de cursa a peu de 10 i 5 quilòmetres i d'un amb bicicleta de 40.

Víctor del Corral va certificar el seu triomf aturant el cronòmetre en 1 hora, 48 minuts i 53 segons, mentre que la guanyadora femenina, Núria Padrisa, va fer un temps de 2 hores, 13 minuts i 23 segons.

Al principi de la prova, en homes, un grup de sis atletes van marcar les diferències, entre els quals es trobava del Corral i el manresà David Henestrosa, entre d'altres. El de Polinyà va arribar a la transició del ciclisme amb 50 segons d'avantatge.

A la pujada d'Esponellà (Pla de l'Estany), Víctor va fer un canvi de ritme per assegurar el primer lloc, però el ja grup de tres perseguidors que quedava el va neutralitzar a dos quilòmetres pel final del circuit amb bicicleta. Un cop a la darrera cursa a peu, el vallesà va arrencar fort i va deixar enrere als perseguidors, una escapada que va ser definitiva.

En dones, la barcelonina Eva Martí va ser l'atleta que va encapçalar la prova al principi, amb més de mig minut sobre Núria Padrisa al primer tram. Unes posicions que es van invertir al primer quilòmetre ciclista. Padrisa ja no va abandonar el liderat de la cursa, ja que va dominar la resta de la duatló.
En la classificació per equips, el títol va ser per al Club Triatló Manresa, que va dominar la prova des dels llocs capdavanters en categoria masculina. En fèmines, l'equip barceloní Cicles Carinyena va ser el vencedor.